tál tészta és egy kéz felülnézetből

Egy nap, egy recept: bazsalikompestós tészta korianderes koktélrákkal

A koktél- vagyis garnélarák remekül működik a tésztával és a pestóval egyaránt. A végeredmény egy pikáns, könnyed nyári egytálétel.



Hozzávalók

  • 50 dkg penne
  • 8 evőkanál bazsalikomos pesto
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg koktélrák
  • 1 dl fehérbor
  • 10-12 friss korianderlevél
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dkg parmezánsajt
  • 10-12 friss bazsalikomlevél

Így készül

  1. A tésztát lobogva forró, bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a bazsalikomos pestóval alaposan összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá még pár evőkanál pestót.
  2. A vajat felhevítjük, rádobjuk a rákot, sózzuk, majd néhány perc pirítás után felöntjük a borral, s 5 percig pároljuk.
  3. Levesszük a tűzről, apróra vágott koriandert és frissen facsart citromlevet keverünk hozzá.
  4. A tésztára teszünk a korianderes rákból, parmezánt reszelünk a tetejére, végül friss bazsalikommal díszítjük.