
Fotó: Laura Ohlman / Unsplash
Egy nap, egy recept: bazsalikompestós tészta korianderes koktélrákkal
2022-05-19
A koktél- vagyis garnélarák remekül működik a tésztával és a pestóval egyaránt. A végeredmény egy pikáns, könnyed nyári egytálétel.
Hozzávalók
- 50 dkg penne
- 8 evőkanál bazsalikomos pesto
- 10 dkg vaj
- 25 dkg koktélrák
- 1 dl fehérbor
- 10-12 friss korianderlevél
- 1/2 citrom leve
- 5 dkg parmezánsajt
- 10-12 friss bazsalikomlevél
- só
Így készül
- A tésztát lobogva forró, bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a bazsalikomos pestóval alaposan összekeverjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá még pár evőkanál pestót.
- A vajat felhevítjük, rádobjuk a rákot, sózzuk, majd néhány perc pirítás után felöntjük a borral, s 5 percig pároljuk.
- Levesszük a tűzről, apróra vágott koriandert és frissen facsart citromlevet keverünk hozzá.
- A tésztára teszünk a korianderes rákból, parmezánt reszelünk a tetejére, végül friss bazsalikommal díszítjük.