piros kockák kék háttér előtt
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: málnás kókuszfagyi

Kókuszfagyit nem könnyű találni a fagylaltozókban, de semmi probléma, márt házilag is remek készíthető! Bónusz: vegánok és laktózérzékenyek is ehetik.



Hozzávalók

  • 400 ml konzerv-kókusztejszín
  • 100 g barna cukor
  • 200 g málna (esetleg eper vagy áfonya)
  • fél citrom héja
  • 1 kávéskanál reszelt tonkabab

Így készül

  1. A tiszta, jó minőségű kókusztejszín kiválóan használható a tehéntejből készült változatának helyettesítésére. Ráadásul nemcsak izgalmasabb az íze, de semmivel sem bonyolultabb habot készíteni belőle, és a laktózérzékenyek, vegánok is bátran fogyaszthatják.
  2. A konzervet minimumfél napra hűtőbe tesszük, majd felbontás után a cukrot fokozatosan adagolva, elektromos habverővel közepesen kemény, fényes habbá verjük.
  3. Elkeverjük a tonkababbal, a citromhéjjal és a málnával, majd frissentartó fóliával kibélelt edényben 4-5 órán át fagyasztjuk.
  4. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.