
Kolbász, körte és brokkoli egy tálban?
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: körtével és brokkolival sült kolbász
2021-09-08
Meggyőződésünk, hogy az ínyencek már a címben felsorolt hozzávalók elolvasása után kattintani fognak. Külön vonzereje a receptnek, hogy mindent egyszerre kell letenni a serpenyőbe és megsütni, vagyis gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 g fehér grillkolbász
- 3 db körte
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 fej brokkoli
- 4-5 szem újburgonya
- 100 ml olívaolaj
- friss zöldfűszerek ízlés szerint
Így készül
- Tisztítsuk meg a lila hagymát, a körtét, szedjük rózsákra a brokkolit, és vágjuk negyedekre a megmosott újburgonyát. Tegyük őket egy nagyobb edénybe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze az olívaolajjal, majd helyezzük el rajtuk a kolbászokat. Ha van friss zöldfűszerünk, mindenképpen adjunk hozzá kakukkfüvet, snidlinget, esetleg bazsalikomot.
- Szedjük tűzálló tálba a kolbászt és a zöldségeket, majd fedjük le alufóliával, s 200 °C-on 20 percig süssük így. Ezután a fóliát levéve még 10 percig magasabb hőfokon pirítsuk.
- Friss zöldségek társaságában tálaljuk.
From Your Site Articles
- Itt a legújabb snack-őrület: így készül a tészta chips - Vince ›
- Egy nap, egy recept: olajbogyós-vörösboros mediterrán ragu - Vince ›
- Egy nap, egy recept: zöldséges házi kenyér (focaccia) - Vince ›
- 6 étel, amitől a gyerekek jobban tudnak koncentrálni - Vince ›
- Tortadíszítés egyszerűen: csak egy tábla csoki kell hozzá - Vince ›
- Egy nap, egy recept: levendulás cseresznyelekvár sütés nélkül - Vince ›
- Süti a jégkockatartóból: egy rendkívül elmés recept - Vince ›
- Egy szuper sütemény, amihez csak két összetevő kell ›
- Gondolatmorzsák: George Bush-idézet a brokkoliról - Vince ›