színes étel sárga tepsiben, sószóró, kanál, tányérok

Kolbász, körte és brokkoli egy tálban?

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: körtével és brokkolival sült kolbász

Meggyőződésünk, hogy az ínyencek már a címben felsorolt hozzávalók elolvasása után kattintani fognak. Külön vonzereje a receptnek, hogy mindent egyszerre kell letenni a serpenyőbe és megsütni, vagyis gyorsan és egyszerűen elkészíthető.


​Hozzávalók

  • 500 g fehér grillkolbász
  • 3 db körte
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 4-5 szem újburgonya
  • 100 ml olívaolaj
  • friss zöldfűszerek ízlés szerint

Így készül

  1. Tisztítsuk meg a lila hagymát, a körtét, szedjük rózsákra a brokkolit, és vágjuk negyedekre a megmosott újburgonyát. Tegyük őket egy nagyobb edénybe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze az olívaolajjal, majd helyezzük el rajtuk a kolbászokat. Ha van friss zöldfűszerünk, mindenképpen adjunk hozzá kakukkfüvet, snidlinget, esetleg bazsalikomot.
  2. Szedjük tűzálló tálba a kolbászt és a zöldségeket, majd fedjük le alufóliával, s 200 °C-on 20 percig süssük így. Ezután a fóliát levéve még 10 percig magasabb hőfokon pirítsuk.
  3. Friss zöldségek társaságában tálaljuk.