letisztult konyha

3 konyhai elem, amitől szabadulj meg, ha mindig finomat akarsz főzni!

Az egyik itthon is népszerű TV-műsor szakértője szerint a környezet alapvetően meghatározza a főzés sikerét. Állítja, bizonyos dolgokat muszáj kiiktatni a konyhában.


Egy konyha megtervezése nagy élmény, hiszen ma már szinte minden széppel és jóval felszerelhetők – de furcsa mód, pont ezért lehet egyben stresszes is a végeredmény. Annak érdekében, hogy az álmaid konyhája valósággá váljon, érdemes az igazán fontos dolgokra koncentrálni, és hasznos lehet tudni, hogy mire ne fordíts figyelmet, vagy mit hagyj ki a helyiségből teljesen.

Hilary Farr, az itthon is fogható HGTV egyik legnépszerűbb műsorvezetője árulta el a saját listáját azokról az elemekről, eszközökről, amiket nem szabad beszerelni egy konyhába, mert kifejezetten zavaróan hatnak a főzésre. Farr a gondolatait egy életmódblognak, az Apartment Therapy-nak fejtette ki, ezt vette át a The Kitchn cikke.

Farr listájának első helyén a beépített elemek, eszközök szerepelnek. A műsorvezető nem szereti, ha a különböző konyhai elemek a kitűnnek, őt zavarják, különösen, ha nyitott, amerikai típusú konyháról van szó. Farr azt ajánlja, ha mégis beépítünk valamit, válasszunk „karcsú és nagyon lineáris formát, ami beleolvad a környezetbe, mindenek előtt az azt befogadó szekrénybe".

Egy másik tervezési részlet, amit Farr zavarónak talál a konyhában, a festett faanyagú szekrénysor - kivéve, ha ez egy „menő diófa, ami előfordul valahol máshol is még". Farr szerint a pácolt faanyagú szekrények nem előnyösek, elvonhatják a figyelmet főzés közben a valóban fontos dolgokról.

Farr a sok színtől is óvja az olvasókat:

Szeretek színesíteni, de a túl sok szín megzavarja a koncepció vezérfonalát

– magyarázta. Ehelyett inkább olyan színeket javasol, amik kiegészítik a konyha általános dizájnját, nem pedig versenyeznek vele.