konzerv kaja

A konzervnyitás sosem volt még ilyen egyszerű

Így nyisd ki a konzervet azzal a kanállal, amivel utána megeszed!

Otthon hagytad a konzervnyitód, vagy nem is volt? Kanál viszont biztosan van nálad, hiszen valamivel megennéd a konzerv tartalmát. Ennyi már elég is a boldoguláshoz, ha elsajátítod az alábbi egyszerű trükköt.Időnként még a legfelkészültebb otthoni séfek is szembetalálhatják magukat problémákkal. Ilyen például, ha nincs otthon konzervnyitó...Ez azonban többé már nem gond, mert az alábbi szuper trükk segítségével simán felnyitod a konzervet!


Mivel a konzervdoboz teteje arra lett tervezve, hogy felnyissák, így némi türelemmel és egy teljesen hétköznapi konyhai segédeszközzel ez sikerülhet.

VINCE-tipp: ne feledd, hogy a fém tető nagyon éles, ezért legyél nagyon körültekintő.

A konzervdoboz kinyitásának legjobb (és legbiztonságosabb) módjához csak egy erős kanálra és némi türelemre van szükséged. Fogd meg erősen a kanál homorú részét, majd határozott és egyenletes nyomással dörzsöld oda-vissza a kanál szélét a konzerv tetejének éléhez. Addig dörzsöld a kanalat, míg a fém végül elvékonyodik és fel nem nyílik. Amint ez megvan, helyezd a kanalat a lyukba, és feszítsd fel a doboz tetejét.