
Fotó: www.flickr.com
Egy nap, egy recept: pikáns csirkés kukoricaleves
2022-01-04
Pikáns kukoricaleves, ami a hús miatt tartalmas is, így egytálételnek is kiváló választás.
Hozzávalók
- 3 cső zsenge kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db közepes burgonya
- 25 dkg csirkehús
- 5 dl tej
- diónyi vaj
- fél jalapeno paprika kimagozva
- só, frissen őrölt bors
- pár szál indiai citromfű
Így készül
- A kukoricát mossuk meg, majd a torzsát függőlegesen tartva vágjuk le a szemeket a csőről egy éles kés segítségével.
- Lábasban olvasszuk meg a vajat, dobjuk bele a kockára vágott hagymát és dinszteljük meg.
- A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk apróbb kockákra, és a jalapenóval meg a kukoricával együtt dobjuk a fonnyasztott hagymára.
- 5 percnyi pirítás után tegyük rá a felkockázott, tetszés szerint kiválasztott csirkehúst is, és öntsük fel 5 dl vízzel vagy csirkealaplével. Várjunk, amíg felforr.
- Adjuk hozzá a tejet, a sót, a borsot és az egészben hagyott citromfüvet is – ez utóbbit később vegyük ki a levesből, és hagyjunk belőle a díszítéshez.
- Alacsony hőfokon, lassan főzzük a levest, és amikor minden puha, a kétharmadát turmixoljuk le, majd öntsük újra össze – ettől lesz tartalmas és krémes.
VINCE-infó: az indiai citromfű másik neve fenyérfű, nem összekeverendő a hazai citromfűvel. Zsenge, vastagabb része a currypép alkotóeleme. Ha megszáradna, kissé áztassuk be felhasználás előtt.