
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: kukoricapehely-bundás csirkefalatkák
2022-05-02
Ha a szokásos helyett egy különlegesebb panírra vágysz, ez a te recepted. A szintén házilag készített izgalmas mártogatóssal kiváló párost alkot a hús.
Hozzávalók
- 500 g csirkecombfilé
- 5 evőkanál kukoricaliszt
- 2 tojás
- 250 g kukoricapehely, durvára törve
- 4 db kápia paprika
- 250 g édes koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
- 1/2 teáskanál csilipehely
- 4-5 evőkanál olaj
- só
Így készül
- A paprikákat olajjal lekenjük és 200 fokos sütőben 20 percet sütjük. Lefedve 10 percet pihentetjük, majd meghámozzuk és kimagozzuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk és közepes lángon pár perc alatt megpároljuk az egészben hagyott paradicsomokat, az utolsó két percre beledobjuk a centisdarabokra vágott újhagymát, a zöldjével együtt.
- A paradicsomot és a paprikahúst megszórjuk a csilipehellyel, sózzuk, majd összeturmixoljuk.
- A combfiléket csíkokra vágjuk. Előbb a kukoricalisztbe forgatjuk, majd a felvert, sózott tojásba, végül a kukoricapehely-morzsába.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket, majd mindkét oldalukat meglocsoljuk egy kevés olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük, a langyos szósszal tálaljuk.
From Your Site Articles