barna húscsíkok barna papírtálcán
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: kukoricapehely-bundás csirkefalatkák

Ha a szokásos helyett egy különlegesebb panírra vágysz, ez a te recepted. A szintén házilag készített izgalmas mártogatóssal kiváló párost alkot a hús.



Hozzávalók

  • 500 g csirkecombfilé
  • 5 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 tojás
  • 250 g kukoricapehely, durvára törve
  • 4 db kápia paprika
  • 250 g édes koktélparadicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 teáskanál csilipehely
  • 4-5 evőkanál olaj

Így készül

  1. A paprikákat olajjal lekenjük és 200 fokos sütőben 20 percet sütjük. Lefedve 10 percet pihentetjük, majd meghámozzuk és kimagozzuk.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk és közepes lángon pár perc alatt megpároljuk az egészben hagyott paradicsomokat, az utolsó két percre beledobjuk a centisdarabokra vágott újhagymát, a zöldjével együtt.
  3. A paradicsomot és a paprikahúst megszórjuk a csilipehellyel, sózzuk, majd összeturmixoljuk.
  4. A combfiléket csíkokra vágjuk. Előbb a kukoricalisztbe forgatjuk, majd a felvert, sózott tojásba, végül a kukoricapehely-morzsába.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük őket, majd mindkét oldalukat meglocsoljuk egy kevés olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük, a langyos szósszal tálaljuk.