
Francia hagymaleves egy kis csavarral
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: francia hagymaleves a sütőből
2021-08-01
Háromféle hagymával és még egy kis csavarral a végén.
Hozzávalók
- 4 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál póréhagyma
- 1 l csirkealaplé
- 1 ek. vaj
- 2 ek. olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- frissen őrölt bors, fehér bors, frissen reszelt szerecsendió
- 15 dkg félkemény sajt
- 2 ek. liszt
- 4 vékony szelet kenyér
Így készül
- A hagymákat vágjuk vékony szeletekre, majd a vaj és az olívaolaj keverékén lassan dinszteljük.
- Mikor már jó az illata, hintsük meg liszttel, és rövid kevergetés után öntsük fel a fehérborral. Pár percig főzzük.
- Ezután adjuk hozzá az alaplevet és a fűszereket. A leves felét, vagy az egész levest is, ízlés szerint turmixolhatjuk, hogy sűrűbb és krémesebb legyen. Nem árt azonban, ha maradnak egész hagymadarabok a lében.
- Forrón tálaljuk, és forró, pirított kenyérszelettel fedjük a szervírozott levest, majd szórjunk rá azonnal reszelt sajtot.
VINCE-tipp
Ha a soupe l'oignon felszolgálásának módját igazán meg akarjuk adni, tegyük tűzálló tálalóedénybe, és a rétegezett sajtos finomságot grill fokozaton melegítsük még 10–15 percig. Ellenállhatatlan lesz!
From Your Site Articles
- Zöldség alaplé készítése egyetlen hozzávalóból! - Vince ›
- Bodrogi Gyula elárulta káposztás fácán receptjének titkát - Vince ›
- Miből készül a "gyári" croissant? - VIDEÓ - Vince ›
- Hihetetlen! Íme a vegetáriánus csiga recept - Vince ›
Related Articles Around the Web