szürke asztalon szendvics, körülötte zöldségek
Fotó: Harry Dona / Unsplash

Egy nap, egy recept: húsmentes gourmet szendvics

Ez a recept a bizonyíték arra, hogy felvágott nélkül is fantasztikus szendvicseket lehet készíteni! Vigyázat: megnézed és megéhezel!



Hozzávalók

  • fél kígyóuborka
  • 200 g krémsajt
  • 2 db retek
  • só, bors
  • teljes kiőrlésű kenyérszeletek
  • 2 evőkanál pirított szezámmag
  • 1 kis cikória
  • 50 g rukkola
  • 3 tojás
  • kis csokor metélőhagyma
  • 3 evőkanál tejföl
  • 100 g aszalt paradicsom

Így készül

  1. Mossuk meg az uborkát, hagyjuk rajta a héját. Vágjuk vékony szeletekre, majd csíkokra.
  2. Mossuk meg a retket és vágjuk hasonló méretűre. Keverjük bele őket a krémsajtba, sózzuk, borsozzuk, és kenjük meg vele a kenyérszeleteket.
  3. Ezután szórjuk meg pirított szezámmaggal, fedjük be cikóriával és rukkolával, majd csukjuk össze a szendvicseket.
  4. Főzzük a tojást 6 percig és vágjuk kis kockákra, aprítsuk fel apróra a metélőhagymát és csíkokra az aszalt paradicsomot is.
  5. Keverjük őket a tejfölhöz, sózzuk, borsozzuk, s kenjük meg vele a kenyereket.