fehér-kék torta, fehér tányéron

Mi is szívesen megkóstolnánk

Fotó: instagram.com/bakex.bakes

Aki menő akar lenni, az most kizárólag geódatortát készít

Részletesen bemutatjuk a "kristályos" díszítési módszert, ami tényleg valami egészen újat varázsol a már kész tortádból. Képgalériánkban gyönyörködhetsz, vagy inspirálódhatsz általa.Először is mi is az a geódatorta? Egy olyan torta, ami egy gyönyörű kristálybarlangra hasonlít. Bár bonyolultnak tűnhet az elkészítése, hidd el, neked is menni fog! Csak némi precizitásra és kreativitásra lesz szükséged!

Ha te készíted el...


Először is szükséged lesz egy emeletes tortára. Minél több emelet, annál átütőbb lesz a látvány! A torta külsejét borítsd be fondanttal, ha szeretnéd, ezt is színezheted.

Most jön az izgalmas rész! Fogj egy kést és kezdj el kis darabokat kivágni a tortából. Ne vágj túl mélyre!

Ha kész vagy, akkor kenj egy kis cukormázat a torta kivágott részeire. A videóban kandis cukrot használnak, de ha bátor vagy, akkor elkészítheted saját kristályaidat az izomalttal, amit a cukrászok használnak egyfajta cukorpótlóként. A sima cukorral ellentétben az izomalt az olvasztásnál nem barnul meg, így kedvedre színezheted.

Ha megvannak a kristályaid, akkor kezd el feldíszíteni velük a tortádat! A legvégén egy ecset segítségével még egy kis ehető aranyat is felvihetsz a kristályok széleire.

Ha ötletre van szükséged...


Csak a kreativitásod szab határt!