Klimt csók című festménye, sárga zöld, kék, rózsaszín foltok, karikák, fekete négyszögek, női arc

Klimt is felkerült Julie Simon tortáira

Fotó: ©neftali77 / 123RF.COM

Tortacsodák élethű cukorvirágokkal és Klimt-képekkel

Julie Simon tortáit látva neked is tátva marad a szád. Szinte hihetetlen, hogy virágai nem igaziak, hanem cukorból készült, aprólékosan kidolgozott, ehető mesterművek!Ha imádod a tortákat és a virágokat, akkor mindenképp vess néhány pillantást Julie Simon műalkotásaira. A hölgy ugyanis olyan tortacsodákat készít, amelyeket ehető és teljesen élethű virágok díszítenek – ezeket is ő készíti cukorból.

​Honnan merít Julie Simon inspirációt?

Holland festők és olyan ikonikus művészek inspirálják, mint Chagall és Klimt. Julie viszont nem vásznat használ, hogy kiteljesítse művészetét, hanem egyedi tortáival teszi ezt meg.

Julie szülei mindketten szakácsok, őt viszont gyerekkora óta inkább a sütemények érdeklik – mindig sütögetett, és szerette szépen, egyedien díszíteni a tortáit. Aztán 20 éve egy londoni utazás inspirálta, hogy elkezdje autodidakta módon megtanulni, hogyan készíthetne saját maga gyönyörű, részletesen kidolgozott, teljesen élethű cukorvirágokat. Módszerét ma már tökélyre fejlesztette, ez nem vitás. Nézd csak meg, milyen csodákat alkot!