Zöldséges kuszkusz fehér tálban, tálcán, villával

Egy ízbomba, amit még a húsimádok is szeretni fognak

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: csípős vegetáriánus kuszkusz

Csípős vegetáriánus kuszkusz recept nem csak vegetáriánusoknak. A különleges fűszerezésnek hála valóságos ízorgia bontakozik ki a tányérban.


​Hozzávalók

  • 300 g kuszkusz
  • 4 evőkanál csípős paprika
  • olaj
  • 2 db mogyoróhagyma (salottahagyma)
  • 2 db kápia paprika
  • 100 g fekete olajbogyó
  • 4 db lime
  • 2 evőkanál frissen vágott korianderlevél
  • citromlé

Így készül

  1. Főzzük meg a kuszkuszt a csomagolásán írtak szerint. Tartsuk melegen.
  2. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, és dinszteljük üvegesre. Tegyük bele a finomra vágott lime-okat, a csíkokra vágott kápia paprikát és a felkarikázott olajbogyókat. 10 percig kevergetve pároljuk, majd vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, és óvatosan keverjük hozzá a friss,apróra vágott korianderlevelet is.
  3. Tálalás előtt hagyjuk legalább egy órát állni.