piros-zöld étel kör alakú tálban, fekete deszkán, szürke sajtreszelő

Pikáns csirke

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: csirke és batáta, kuszkusszal

Pikáns, egyszerűen elkészíthető zöldséges-csirkés egytálétel. Nagyon jól is néz ki, nem lennénk meglepődve, hogy ha elkészült, egy-egy kanállal azonnal körbeülnétek a lábost!



Hozzávalók

  • 4 csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 nagy édesburgonya
  • 1 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 150 ml tejföl
  • tengeri só
  • fekete bors
  • 250 g kuszkusz
  • friss koriander

Így készül

  1. Az olajon lepirítjuk a közepes méretű húskockákat, rádobjuk a felkarikázott pórét, végül a közepes kockákra vágott édesburgonyát is és 5 percig pirítjuk.
  2. A sűrített paradicsommal tovább pirítjuk, majd leöntjük a konzervparadicsommal, sózzuk, borsozzuk és beletörjük a fokhagymát. Lefedve, közepes lángon 30 percet főzzük. A krémesre kevert tejfölt hozzákeverjük, és amint gyöngyözni kezd, lezárjuk.
  3. A kuszkuszra kicsivel több vizet öntünk, mint ami éppen ellepi, majd fedő alatt 5-6 percet pihentetjük.
  4. A húsos ragut a kuszkusszal és a korianderrel tálaljuk.