
Fotó: Mariana Medvedeva / Unsplash
Egy nap, egy recept: fetás kuszkuszsaláta
2022-01-08
Tápláló és finom húsmentes étel nemcsak vegetáriánusoknak. Hamar összedobható, ha váratlan vendég érkezik.
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g kuszkusz
- 1 ek. vaj
- 1 ek. olívaola
- 200 ml zöldség alaplé
- 1 csipet só
- 60 g feta sajt
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
Így készül
- A cukkinit mossuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát tisztítsuk meg és daraboljuk apróra.
- Serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dobjuk rá a hagymát és a cukkinit, majd sózzuk, borsozzuk és pirítsuk pár percig.
- Forraljuk fel az alaplét, öntsük bele a kuszkuszt, keverjük össze, fedjük le, és vegyük le a tűzről. Néhány perc múlva keverjünk hozzá vajat.
- Mikor a cukkini széle aranyszínűre vált, adjuk hozzá a kuszkuszhoz, keverjük el finoman, majd morzsoljuk hozzá a feta sajtot is.
- Végül szórjuk meg friss petrezselyemzölddel és egyéb kedvenc finomságainkkal, akár 1-2 szem gyümölccsel is. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen.
VINCE-tipp: salátánkat porciózzuk ki adagonként, jól lezárható, kis lekvárosüvegekbe, és akkor nem kell külön tányérokat vinnünk a kirándulásra a tálaláshoz.