fehér-zöld-sárga saláta szürke tálban

Egy nap, egy recept: fetás kuszkuszsaláta

Tápláló és finom húsmentes étel nemcsak vegetáriánusoknak. Hamar összedobható, ha váratlan vendég érkezik.



Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g kuszkusz
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. olívaola
  • 200 ml zöldség alaplé
  • 1 csipet só
  • 60 g feta sajt
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld

Így készül

  1. A cukkinit mossuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát tisztítsuk meg és daraboljuk apróra.
  2. Serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dobjuk rá a hagymát és a cukkinit, majd sózzuk, borsozzuk és pirítsuk pár percig.
  3. Forraljuk fel az alaplét, öntsük bele a kuszkuszt, keverjük össze, fedjük le, és vegyük le a tűzről. Néhány perc múlva keverjünk hozzá vajat.
  4. Mikor a cukkini széle aranyszínűre vált, adjuk hozzá a kuszkuszhoz, keverjük el finoman, majd morzsoljuk hozzá a feta sajtot is.
  5. Végül szórjuk meg friss petrezselyemzölddel és egyéb kedvenc finomságainkkal, akár 1-2 szem gyümölccsel is. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen.
VINCE-tipp: salátánkat porciózzuk ki adagonként, jól lezárható, kis lekvárosüvegekbe, és akkor nem kell külön tányérokat vinnünk a kirándulásra a tálaláshoz.