
Gyapjúból készül, mégis a fél világ ezt eszi – te is, csak nem tudsz róla
Milliók reggelijének fontos része, nagyon egészséges is, csak az eredete furcsa kicsit.
Szoktál reggelizni? Akkor, tudtodon kívül, valószínűleg olykor-olykor a te tányérodra is kerül juh. Nagyon sok gabona, reggeli műzli tartalmaz hozzáadott D-vitamint, ezt pedig jó eséllyel a bárány gyapjújának zsírjából nyerik ki. Az érdekességre a listverse.com cikke hívta fel a figyelmet.
A gyapjúolaj másik neve lanolin, így már bizonyosan hallottál róla – főleg, a van gyereked, mert a lanolinos babaszappan, -joghurt és -margarin elég elterjedt.
Fotó: Sam Carter / Unsplash
A lanolin természetesen teljesen biztonságos, mi több kifejezetten elterjedt az élelmiszeriparban. Mindössze a vegán társadalmat osztják meg némileg, sokan ugyanis ezt is állati eredetűnek tartják, és emiatt tartózkodnak a fogyasztásától.
Fotó: Calum Lewis / Unsplash