Színes zöldségek fehér zsákban, mellette fehér tányéron sárga és rózsaszín étel

Nassolni vagy főfogásnak egyaránt szuper

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: sült zöldségek lazackörözöttel

Zöldségek batyuban sütve, kence lazacból egy kis meglepetéssel. Ha unjátok már a barátokkal a megszokott borkorcsolyákat, akkor ezt nektek találták ki!


​Hozzávalók

  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kis fej brokkoli
  • 100 g koktélparadicsom
  • 4 db bébicukkini
  • 1 csokor friss oregánó
  • 1 csokor friss bazsalikom, 2 dl olívaolaj
  • lazac: 500 g füstölt lazacfilé, 250 g mascarpone sajt, fél citrom leve, 3 tk. kapribogyó, 50 g zabcsíra, frissen őrölt bors

Így készül

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. Közben a zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk őket ízlés szerinti formákra, de a paradicsomot hagyjuk egészben.
  2. A zöldfűszereket aprítsuk fel, és némi só és bors társaságában dobjuk az olívaolajba. Ebben forgassuk meg a zöldségdarabokat, majd csomagoljunk egy-egy adagot sütőpapírba, és süssük 30 percen át.
  3. A füstölt lazacot tegyük tálba, csorgassuk le egy fél citromlevével, majd aprítsuk fel a kapribogyót és adjuk hozzá a csírával és a sajttal egyidejűleg. Kissé át is törhetjük villával, vagy turmixolhatjuk, ha krémszerűbb állagra vágyunk.
  4. Ha főételként szeretnénk fogyasztani, tálaljuk natúr vagy lencsés kuszkusszal és a batyuban megsütött zöldségekkel.