piros, barna és fehér bonbonok fa tálakon
Fotó: Dining Guide

Egy osztrák családi cukrászda lett Magyarország legjobb vidéki cukrászdája 2022-ben

2022-ben is listába szedték Magyarország legjobb cukrászdáit. Budapest tarolt, és vannak bőven meglepetések is.


Fenséges francia desszertek, kedvenc magyar klasszikusok, kifinomult tortaalkotások - az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is összeállította az ország legjobb cukrászdáinak toplistáját. 2022-ben az év cukrászdája az óbudai Málna The Pastry Shop lett, melyről kijelenthető, hogy a megnyitását követően rögtön az országunk egyik meghatározó minőségi cukrászdájává vált. A toplista további része nem rangsor, a helyek betűrendben követik egymást. A legédesebb pillanatokkal szolgáló helyek kiválasztása mellett a kiadvány idén egy új minősítést vezetett be, mellyel a legjobbak legjobbjait értékeli – azokat a helyeket, amelyek minimum három alkalommal az év legjobb teljesítményét érték el. 2022-ben a Dining Guide Hungarian Pastry Shop Best Of The Best díját így a váci Mihályi Patisserie kapta.

A Top 10 cukrászda listája

  • Málna The Pastry Shop
  • Auguszt József Cukrászdája
  • Bergmann Cukrászdák
  • Chouchou
  • DesszertNeked
  • Gerbeaud Café
  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
  • Kollázs Patisserie
  • Nour – Art Of Desserts
  • The Ritz-Carlton Budapest

A Top 7 vidéki cukrászda listája

  • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron
  • Bergmann Cukrászdák – Balatonfüred
  • Desszertem – Miskolc
  • Le Téne Desszertműhely & Kávéház – Badacsony
  • Mónisüti – Gyenesdiás
  • Nour – Art Of Desserts – Budaörs
  • Sakura Cukrászda - Nagymaros

Dining Guide Hungarian Pastry Shop Best Of The Best: Mihályi Patisserie

Így jellemzi a Dining Guide az ország legjobb cukrászdáját és a legjobb vidéki cukrászdáját:

Mihályi Patisserie

A Mihályi Patisserie 2022-ben ünnepli 14. születésnapját. Az alapító Mihályi László a klasszikus, a szó minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének sok-sok előkelő állomása után a váci cukrászdába. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a „Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, francia és olasz inspirációk is.

Málna The Pastry Shop

Kolonics Zoltán cukrász és felesége, Ágnes családi vállalkozásaként működő Málna The Pastry Shop egy nagyon komoly, modern felfogású francia stílusú cukrászda. Kolonics Zoltán gondolkodásmódját a tradicionális magyar cukrászat megújítása, a desszertek kortárs látásmódú újrafogalmazása vezérli. A Málna desszertjeinek minősége a magyar mezőnyben magasan a legjobbak közé emeli a Málnát. A cukrászat nagyon finom, érzékeny összeállítású süteményekkel hódít. Signature desszerteknek számítanak a Kávés-málnás Opera, a „Málna”, illetve a Lactée-karamell-málna, az almás pite és az Esterházy is.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működteti családi vállalkozásként üzleteit. Az első magyarországi cukrászdát Sopronban nyitották. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.