barna húspogácsák grillrácson, alattuk ég a tűz

Megválasztották Magyarország legjobb hamburger készítőjét

Debreceni versenyző nyerte a második alkalommal megrendezett Szaft ’N Burgert.


Második alkalommal rendeztek hamburger-készítő versenyt a debreceni Békás-tónál. A Szaft ’N Burgeren a profi mellett amatőr egyéni, csapatverseny, junior és freestyle kategóriát is hirdettek. A profi, az amatőr, a csapat és a junior kategóriában a verseny a Hortobágyi Nemzeti Park területén nevelt marhákból készült húspogácsákkal zajlott. Az viszont, hogy ki mivel tette különlegessé a burgerét, már a versenyzőkön múlott.

Összesen kilencvenheten álltak rajthoz, a zsűri elnöke Jancsa Jani burgerfanatikus, pizzáimádó gasztroblogger volt. Az ország burgere kitüntető cím végül a debreceni Valkó Tamásnál landolt. „A győztes burgerben az összetevők aranya, illetve elkészítése gyakorlatilag tökéletes módon volt megfogalmazva. Nagyon-nagyon sok versenyburgerben igazából az volt a probléma, hogy néha a több elvét vallották és mindenféle össze nem illő alapanyagot, illetve feltétet pakoltak bele a burgerbe, és nagyon sokszor volt, hogy túlkészült a hús vagy egyéb problémák voltak magával a burgerrel” – értékelt a zsűri.

Valkó Tamás „civilben” a debreceni Food Factory Restaurantban dolgozik, hamburgereit itt tudod megkóstolni.