feta pasta

Az első helyezett, TikTokon népszerű feta pasta

Íme a recept, amit 2021-ben a világon a legtöbbször főztek meg

Az influenszerek és a közösségi média határozza meg manapság leginkább, hogy mivel kísérletezünk otthon. A győztes receptet bárki el tudja készíteni!


A Google minden évben közzéteszi a legnépszerűbb élelmiszer-keresések listáját, ami tulajdonképpen az év legnépszerűbb élelmiszer-trendjeit és receptjeit mutatja be. Az Xtalks közölte a minap azon étellel kapcsolatos kifejezések listáját, amire a Google-ben 2021-ben legtöbbször kerestek rá. Mutatjuk!

A top 10 

  1. TikTok feta pasta
  2. Szalonnás lekvár
  3. Birria taco
  4. Crockpot csirke
  5. Hamantash
  6. Squid Game süti
  7. Sült zab
  8. Cicada (mannakabóca)
  9. Gigi Hadid tészta
  10. Krumplipüré

A győztes recept

Tanulság 

A TikTok idén komoly hatással volt az élelmiszeriparra. Az abszolút győztes sült tészta recept – ami feta sajtot, cseresznyeparadicsomot, olívaolajat, fokhagymát, fűszernövényeket és tésztát tartalmazott – hódító útjára a TikTokról indult, meg is kapta a „TikTok feta pasta" nevet. (Ennek elkészítését láthatod a fenti videóban.)

Emellett olyan sztárok, mint Gordon Ramsay és Gigi Hadid is hatással voltak a keresési listára. A második helyezett szalonnalekvár Ramsay-nek köszönhető, ő szintén a TikTokon tette közzé saját receptjét a tojással körített szalonnalekvárral leöntött pirítóshoz. Hasonlóképpen, az otthoni szakácsok világszerte kipróbálták Hadid fűszeres vodkaszósszal tálalt tésztáját.

A Netflix 2021-es legnézettebb sorozata, a Squid Game is tarolt. TikTok-felhasználók ezrei, ha nem milliói igyekeztek újraalkotni a sorozat híres dalgona cukorkasüteményét, sok felhasználó pedig megpróbálkozott a sorozatban szereplő kihívással is.

Egyébként a receptet mi is bemutattuk: Megtaláltuk a Netflixes Squid Game édességének receptjét!

A járvány miatt az emberek 2021-ben is sokat főzőcskéztek, és otthon próbálták meg újraalkotni a kedvelt éttermi ételeiket. Ez a törekvés a lista negyedik és tizedik helyezettjén, a Crockpot csirkén és a krumplipürén érhető leginkább tetten. Emellett a hazai ízek is népszerűek voltak (a zsidó Purim ünnepkor fogyasztott Hamantash sütemény és a mexikói Birria taco), de még az ehető rovaroknak is adtunk egy esélyt, ami 2021 egyik legforróbb témája volt. Érdekesség, hogy valamilyen ehető rovar utoljára 17 évvel ezelőtt szerepelt a Google ételkeresők toplistáján.

Az Xtalks kiemeli: bár az élelmiszer- és italipar hajlamos a hasonló trendeket a fiatalabb generáció által gerjesztett felvillanásnak tekinteni, a márkáknak figyelniük kell ezekre, ha nem akarnak lemaradni. A vállalatok bátran feszegethetik a határokat, mivel kísérletező kedv az elkövetkezendő időben sem hagy alább.