sárga-zöld-piros étel szürke tányérban, szürke szalvétán, előtte kanál
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: karfiolos-lencsés curry

Karfiolos-lencsés-zöldséges, keleti fűszerezésű saláta, ami egytálételnek is kiválóan megállja a helyét, elkészítése pedig nagyon egyszerű.



Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 200 g vörös lencse
  • 200-300 ml kókusztej
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1 teáskanál curry
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 citrom leve
  • 1 marék friss koriander
  • 2 evőkanál olívaolaj

Így készül

  1. Egy magasabb falú serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és gyömbért, valamint a koriander kivételével az összes fűszert.
  2. A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük, a répát feldaraboljuk, hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és felöntjük a kókusztejjel. Lefedjük, és addig pároljuk, míg a zöldségek félig megfőnek.
  3. Ekkor hozzáadjuk a vörös lencsét, és készre főzzük. Friss korianderrel és a citrom levével tálaljuk.