zöld-sárga-barna étel fehér tányérban és rajta egy kanál
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: szejtán ragu

Egészséges és laktató egytálétel szejtánnal, zöldségekkel és egy pikáns folyékony fűszerrel.



Hozzávalók

  • 400 g szejtán
  • 1 fej brokkoli
  • 300 g sütőtök
  • 200 g lencse
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 100 ml fehérbor
  • néhány szál friss kakukkfű
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • fél citrom leve
  • só, bors

Így készül

  1. A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben készre főzzük.
  2. Egy kevés olívaolajon megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott szejtánt, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és megvárjuk, amíg teljesen elpárolog.
  3. Ekkor hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, az apróra kockázott tököt, az alaplevet, a mustárt, a citromlevet és a kakukkfüvet.
  4. Készre főzzük, az utolsó negyedórában pedig hozzákeverjük a lencsét, és lassan, puhulásig főzzük.