leonardo dicaprio beszédet mond egy emelvényen

Leonardo DiCaprionak új szerelme van, fotót is mutatott róla

Az Oscar-díjas hollywoodi sztár maga jelentette be twitteren a nagy hírt.

Leonardo DiCaprio nemcsak a filmjeivel szerzett hírnevet (és kapott értük eddig 1 Oscar- és 3 Golden Globe-díjat), hanem azzal is, hogy elkötelezett aktivistaként nagyon sokat tesz a környezet megóvásáért, helyreállításáért.

2014-től az ENSZ követe, 2016-ban elkészített Özönvíz előtt című, éghajlatváltozással foglalkozó munkája az utóbbi idők egyik legnézettebb dokumentumfilmje. A hollywoodi sztár szintén a környezetvédelmi megfontolásokból szállt be egy cégbe – erről április 28-án adott ki nyilatkozatot a twitteren.


Annak a Neat nevű növényi alapú élelmiszereket gyártó cégnek lett a befektetője és nagykövete, amit a hétszeres Formula-1-es világbajnok brit Lewis Hamilton alapított. A pilóta maga is növényi étrenden él, az általa létrehozott Neat ennek megfelelően egy vegán gyorsétterem-hálózat, ami DiCaprio beszállása után megpróbálja megvetni lábát a tengerentúlon is.

„Az élelmiszeripar fenntartható alternatívákkal történő megváltoztatása a legjobb lehetőség a környezetterhelés csökkentésére” – írta a színész egy Facebook-posztájban. „A Neat Burger egy úttörő kezdeményezés, egy olyan megoldás, amire a jövőben szükségünk lesz. Örülök, hogy befektetőként támogathatom.”

A Neat hamburger mellett hot-dogot és shaket is kínál a saját üzletláncában és házhozszállításra, de terveznek megjelenni szupermarketek polcain is. 2023 elejéig összesen 42 boltot szeretnének nyitni, az évtized végére pedig cél a ezres nagyságrend.