két átlátszó pohárban fehér krém, körülöttük levendulavirág
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: levendulás panna cotta

A levendulával csavarunk még egyet az olasz csodapudingon, a panna cottán. A végeredmény egy fenséges desszert.



Hozzávalók

  • 1 liter 30%-os tejszín
  • 300 ml zsíros tej
  • 4 zselatinlap
  • 50 g cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 15 szál levendula, plusz néhány szál a díszítéshez
  • néhány csipet fahéj

Így készül

  1. A zselatinlapokat negyedórára hideg vízbe áztatjuk, a tejet és a tejszínt egy lábasban elkeverjük a cukorral, a vaníliamagokkal és beleszórjuk a levendulát.
  2. Forrásig melegítjük, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat. Ha maradéktalanul feloldódtak, poharakba vagy kisebb üvegedényekbe szűrjük a tejszínes keveréket.
  3. Hagyjuk kihűlni, míg meg nem dermed, végül fahéjjal és friss levendulával tálaljuk.