üvegek színes folyadékokkal, kanalakkal
Fotó: Ruff István / VINCE Magazin

Tudj meg mindent Magyarország legizgalmasabb élelmiszertesztjéről

Hogyan zajlott a VINCE Magazin és az Ínyenc közös tesztje? Kik pontoztak? Mi a zsűritagok összbenyomása? Minden a cikkben.

A mostani cikk egy sorozat második része, a VINCE Magazin és az Ínyenc kézműves piactér 2022. júniusban közös tesztet készített az itthon kapható magkrémekkel. A következő részekben a teszt eredményeit fogjuk ismertetni, az alábbiakban azt tudhatod meg, hogyan is zajlott a teszt, és pár beszédes szót már sikerült a zsűritagokból is "kiszednünk".

Ha azonnal szeretnéd megtudni, melyek a legjobb itthon kapható magkrémek, vásárold meg a VINCE Magazin 2022 júliusi lapszámát vagy fizess elő a magazinra!

Így zajlott a VINCE Magazin tesztje

Hazai termékeket állítottunk hadrendbe, amelyek közé egy-egy külföldi mintát is besoroltunk, akár referenciaként, akár kontrollként, de hogy oldjuk a feszes koncentrációt, egy-két trükkös terméket is becsempésztünk a tesztsorba… A különbözőtermékeket online webshopokban vásároltuk meg. A gasztronómia különbözőterületein működő szakembereket kértünk fel a tesztelésben és bírálatban való közreműködésre. Tesztelőink elé vakkóstolás formájában kerültek a magkrémminták, azaz nem tudhatták, hogy mi van a kis fagylaltos kanálon, csupán azzal voltak tisztában, hogy milyen termékkategóriát kóstolnak éppen (pl. földimogyoró, pisztácia,stb.). A végső pontszámok a tesztelők pontszámainak átlagát tükrözik, az egyes termékleírások is az ő szabad szavas értékelésük szerkesztett kivonatai.

Ők teszteltek

A tesztelők véleménye

sz\u0151ke n\u0151

Vancsik Ivett, főszerkesztő, VINCE Magazin

Fotó: Ruff István / VINCE Magazin


VEGYES AZ ÖSSZKÉP… NÉHÁNY KIEMELKEDŐ TÉTEL MELLETT SOK JELLEGTELENVAGY AKÁR KELLEMETLEN ÍZJEGYEKET IS MUTATÓ KÉSZÍTMÉNYT KÓSTOLTUNK.

barna haj\u00fa n\u0151

Ács Petra, beszerző, Culinaris

Fotó: Ruff István / VINCE Magazin


ÖSSZESSÉGÉBEN NAGYON ÉRDEKES TESZT VOLT. ÉRDEKES, HOGY EGY ADOTT ALAPANYAGBÓL MILYEN SOKFAJTA ÍZŰ KRÉMET LEHET ELŐÁLLÍTANI. VÉLEMÉNYEM SZERINT A FÖLDIMOGYORÓ VOLT A LEGERŐSEBB; A TÖKMAGKRÉMEK VISZONT ALULTELJESÍTETTEK.

sz\u0151ke n\u0151

Guseo Zsuzsa, a Pesto Guseo alapítója

Fotó: Ruff István / VINCE Magazin


MINDEGYIK MAGKRÉM-KATEGÓRIÁBAN MEGTALÁLHATÓ EGY-KÉT KIVÁLÓ TERMÉKÉS JÓ PÁR ÁTLAGOS ÍZVILÁGÚ. NAGY ODAFIGYELÉST IGÉNYEL A MEGFELELŐKIVÁLASZTÁSA; REMÉLJÜK, EBBEN TUDTUNK SEGÍTENI.

f\u00e9rfi feh\u00e9r sapk\u00e1ban

Katona Dániel, executive chef, Felix Kitchen&Bar

Fotó: Ruff István / VINCE Magazin


SAJNOS VOLT NÉHÁNY HIBÁSNAK ÍTÉLHETŐ TERMÉK, DE KIEMELKEDŐ MINŐSÉGŰEKKEL IS TALÁLKOZTAM A KÓSTOLÁS SORÁN. A MOGYORÓVAJAK ÉS A PISZTÁCIÁK VOLTAK A LEGSTABILABBAK, A KESU- ÉS PEKÁNDIÓKRÉMEK NAGY CSALÓDÁST OKOZTAK. A TÖKMAGKRÉMEKNEK IS VAN HOVÁ FEJLŐDNIÜK, NEM VOLT KÖZTÜK OLYAN TERMÉK, AMIT SZÍVESEN MEGVÁSÁROLNÉK.

A teszt helyszíne

\u200bbarna k\u0151\u00e9p\u00fclet nappali f\u00e9nyben

Felix Kitchen&Bar

Fotó: Ruff István / VINCE Magazin


A FELIX Kitchen&Bar tradicionális,mégis modern, amit a magas szintű gasztronómia, a minőségi alapanyagok, a bárkultúra és a művészet iránti szenvedély táplál. A Katona Dániel executive séf által megalkotott letisztult és lényegre törő étlapon a közönségkedvencek (például az aranygaluska) és olyan különleges alapanyagok is megtalálhatóak, mint a tomahawk steak vagy a hamachi tonhal, de egy valami közös minden fogásban: a tiszta ízek és a minőség hamisíthatatlan tökéletessége. Panorámás teraszuk menüjén a friss ízekre, sharing fogásokra és a grill alapanyagokra helyezték a hangsúlyt. Tökéletes választás egy meleg nyári napon, a szellős Duna-parton. A közel 500 tételes, nemzetközi Wine Spectator-díjas borlap itthon kuriózumnak számít; összeállítása Magyarország egyetlen Master Sommelier-je, Czinki Tamás nevéhez fűződik. Új termük, az AQVA, a gasztronómiát és a kortárs művészetet egyszerre befogadó közösségi színtér, ahol chef’s table-lel és látványkonyhával kiegészülve, időszakosan megújulóművészeti kiállítások között élvezhetjük a FELIX Kitchen&Bar minőséget.

Cím: FELIX Kitchen & Bar - 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9.

Felkeltettük az érdeklődésedet? Ha szeretnéd megtudni, melyek a legjobb itthon kapható magkrémek, vásárold meg a VINCE Magazin 2022 júliusi lapszámát vagy fizess elő a magazinra!