húsleves fehér porcelántálban felülnézetből

Érdekes dolog derült ki a húslevesről és a zserbóról

Mi a közös a húslevesben, a bablevesben, a rántott húsban, a camembert sajtban, a zserbóban, a rétesben, és a mézes krémesben?Nemrég indult el az új országos gasztrojáték és felmérés a TV Paprika és a Recepttar.hu közreműködésével, amelyben azt kutatják, melyek a nemzetközi konyhapalettából a magyarok kedvencei.

A nagyi kedvenc házi sütije, gulyás gazdagon vagy paprikás krumpli: biztosan előkelő helyen tarolnak, ha a magyarokat a hazai ízekről kérdezzük. Ám az idei Mit eszik az ország? a nemzetközi konyhák favorit fogásait rangsorolja, a magyarok szájíze szerint. Legyen szó hamburgerről, sushiról, pho levesről vagy csevapcsicsáról, itthon is számtalan helyen lehet már tökéletesen elkészített külföldi fogásokat találni. A világ konyháinak színes palettájából választhatnak a magyarok – legalábbis virtuálisan - hiszen a legnépszerűbb étkek szerepelnek a Mit eszik az ország? ötvenes listájában.

r\u00e1ntott h\u00fas, s\u00fclt krumpli feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9ron

Fotó: Mark König / Unsplash

Az ízválasztó szavazók április 30-ig jelölhetik 5 legkedvesebb nemzetközi fogásukat, ráadásként plusz 1, szintén nemzetközi édességüket is.

A szavazás mellett receptek és érdekességek is várják az érdeklődőket, sőt a TV Paprika mesterszakácsa, Bede Róbert segítségével számtalan konyhai trükköt is megismerhetnek a szavazók, így kiderül, hogyan kell gyorsan és ügyesen posírozni, mi a tökéletes steak titka, vagy mitől lesz szakszerű a halbőrözés.

Korábban már voksolt az ország a kedvenc grill ételekre, magyaros fogásokra, és a szívet melengető süteményekre is.

Az előző felmérésekből kiderült, hogy a hazai ételek közül a húsleves és a bableves az igazi favorit, alig valamivel megelőzve a rántott húst, a grill ételek között a camembert sajt grillen lett az abszolút nyertes, míg a sütemények közül a zserbó, a rétes, és a mézes krémes került a dobogóra.

Májusban tehát bővül a sor, és az is kiderül, hogy mi a magyarok körében a legkedveltebb nemzetközi étel. Ősszel pedig tovább folytatódik majd a kutatás a kedvenc tortákkal és a trendekkel összhangban, az egészséges ételek rangsorát is felállíthatják a fogyasztók.