egy férfi és egy nő mosolyog
Fotó: djile / Shutterstock

5 budapesti hely, ahol magyaros tapas tálat ehetsz

Előfordul, hogy nem egy nagy laktató vacsorára vágyunk, hanem csak falatoznánk egy keveset. Erre az esetre tökéletes lehet egy tapas tál, amit szerencsére sok budapesti hely menüjén szerepel. Íme, a mi listánk.


Éppen egy városligeti sétát tervezel? Netán hamarosan egy a váci utcai bevásárló túrára indulsz? Egy ponton biztosan megéhezel majd, de pánikra semmi ok, mert összegyűjtöttük neked, hol tudsz egy finom magyaros tapas-t enni Budapesten.

Ez is érdekelhet: 6 csendes budapesti kávézó, ami tökéletes hely a tanulásra

1. GRUMPY (1072, Budapest, Klauzál utca 34.)


A GRUMPY egy francia, olasz és magyar fúziós ételekkel "operáló" szuper hangulatos bár és brasserie Pest szívében. Itt reggeltől estig garantáltan finom ételeket és kellemes italokat fogyaszthatsz. Az általuk kínált antipasti tányéron lévő házi libatepertő, füstölt libamell, libakolbász, kacsaszalámi, friss kovászos kenyér és csemegeuborka tökéletes kombinációt alkot.

2. Robinson Restaurant (1146, Városligeti tó)


A Robinson a városliget ikonikus étterme, 1989-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Ha a barátaiddal megkóstolnátok egy magyar antipasti tálat, akkor most figyelj: a robinson tányérján mezőberényi vékonykolbász, körözött, zöldség (közte hegyes erős paprika) található. Ha még fér beléd a tapas tál után, akkor próbáld ki az étterem emeletén berendezett steakhouse-t is.

3. Menza (1061, Budapest, Liszt Ferenc tér 2.)


A Menza egy retro hangulatú étterem, magyaros ízeket, változatos ételeket és barátságos kiszolgálást ígér. A Menzában felszolgált antipasti tálon különböző kolbászok, sajtok, zöldségek és mártások is helyet kaptak. Sőt, még egy különleges, 28 hónapig érlelt Mangalica sonka is kóstolható házi birsalmasajt párosítással.

4. Rick's Restaurant (1052, Budapest, Váci utca 30.)


A váci utcában található Rick's Restaurant általában híres a húsételeiről, ám az étteremben egy magyaros tál is kapható, rajta sokféle kolbásszal, zöldségekkel és sajtokkal. Ülj ki a barátaiddal az étterem teraszára, egy finom koktél vagy bor társaságában fogyasszátok el a tapas tálat.

5. Víg Bistro (1137, Budapest, Szent István krt. 16.)


Ha színház előtt ennél valami finom és friss vacsorát, akkor a Víg Bistro lesz a te helyed. Többféle tapas tál is szerepel náluk az étlapon. Az egyiken például feketeerdei sonka, szalámi, házi kolbász, érlelt sajt és zöldség található.