egy nő áll a hűtő előtt
Fotó: RossHelen / Shuttertock

El sem hiszed, mire jó még a majonéz az elfogyasztásán kívül

Akármilyen hihetetlen, de van valami az otthonodban, amit majonézzel lehet a legtökéletesebben megtisztítani.Maradt egy pár csepp majonéz az üveg alján? Nehogy kidobd! Akármilyen hihetetlen, de egy tökéletes padlótisztító szert rejt az üveg. Mutatjuk a szuper egyszerű majonézes takarítási tippet!

Ez is érdekelhet: Koszos a mikród? Próbáltad már a citromos-ecetes módszert?

egy fa padl\u00f3s szoba, kutya \u00fcl a parkett\u00e1n

Fotó: Darren Richardson / Unsplash


Ha keményfa padló van az otthonodban, akkor most jól figyelj! Ahelyett, hogy kidobnád a majdnem üres majonézes üveget, ragadj meg egy papírtörlőt vagy egy régi rongyot, és töröld ki vele a maradék szószt az üvegből. Egy cseppet se hagyj benne!

Ha sikerült egy jó adagot összegyűjtened, akkor indulhat a tisztítás! A majonézzel ugyanis eltávolíthatod a kopásnyomokat és a vízfoltokat a fa padlózatról. Tudjuk, hogy meglepő, pedig így van. A majonéz ideális tisztítószer a fa parkettákhoz, mivel a benne található olajok beszivárognak a fába és „meggyógyítják” azt. Ráadásul sűrű textúrája miatt a majonézt lassan és egyenletesen szívja be a fa.

Hogyan működik? Kend be a parkettát a majonézzel ott, ahol a kopásnyomok találhatók, és hagyd állni fél órát, mielőtt vízzel tisztára törölnéd a felületet. Ha makacs foltokkal van dolgod akkor újra kend be a parkettát majonézzel és hagyd rajta egy éjszakán keresztül. Ha precízen és türelmesen végigcsinálod ezt a folyamatot, egy csillogó, foltmentes újszerű padló lesz a jutalmad.

(thekitchn)