
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: malacsült karamellás rebarbarával
2022-03-17
Sztárpár született: a ropogósra sült fűszeres malacoldalas tökéletes csapatot alkot az édes, omlós rebarbarával.
Hozzávalók
- 1,5 kg malacoldalas
- 2 evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt tengeri só és bors
- 600 g rebarbara
- 1 db biocitrom
- 30 g cukor
- zsályalevelek
- víz
Így készül
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A malachúst tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, majd dörzsöljük be sóval és borssal.
- Tegyük tepsibe, öntsünk alá fél pohár vizet, fedjük be alufóliával és süssük 60 percig, majd vegyük le róla a fóliát és süssük 240 fokon még 20 percen át.
- Közben mossuk meg és szeleteljük fel a rebarbarát. Mossuk meg a citromot is, vágjunk belőle két karikát, a többit pedig facsarjuk ki.
- Tegyük forróserpenyőbe a cukrot, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a rebarbarát, csorgassuk rá a citromlevet és három evőkanál vizet. Dobjuk bele a zsályaleveleket és a citromkarikákat, pároljuk 5 percig.
- Vegyük ki a húst a sütőből, és tálaljuk a karamellizált rebarbarával.
From Your Site Articles