barna hús, alatta piros gyümölcs, fehér tányéron
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: malacsült karamellás rebarbarával

Sztárpár született: a ropogósra sült fűszeres malacoldalas tökéletes csapatot alkot az édes, omlós rebarbarával.



Hozzávalók

  • 1,5 kg malacoldalas
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt tengeri só és bors
  • 600 g rebarbara
  • 1 db biocitrom
  • 30 g cukor
  • zsályalevelek
  • víz

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A malachúst tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, majd dörzsöljük be sóval és borssal.
  2. Tegyük tepsibe, öntsünk alá fél pohár vizet, fedjük be alufóliával és süssük 60 percig, majd vegyük le róla a fóliát és süssük 240 fokon még 20 percen át.
  3. Közben mossuk meg és szeleteljük fel a rebarbarát. Mossuk meg a citromot is, vágjunk belőle két karikát, a többit pedig facsarjuk ki.
  4. Tegyük forróserpenyőbe a cukrot, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a rebarbarát, csorgassuk rá a citromlevet és három evőkanál vizet. Dobjuk bele a zsályaleveleket és a citromkarikákat, pároljuk 5 percig.
  5. Vegyük ki a húst a sütőből, és tálaljuk a karamellizált rebarbarával.