háromszög alakú barna sütemények egy barna fa asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: 30 perces málnás leveles süti

Ez a sütemény négy évszakos, mivel nem kell hozzá friss málna. Bolti leveles tésztával együtt bő fél óra alatt kész is van.



Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 ml málnaszörp
  • 100 g friss túró
  • 15 g kristálycukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • szezámmag vagy vágott mandula

Így készül

  1. A leveles tésztát vegyük ki a fagyasztóból, hagyjuk felengedni, s vágjuk fel 24 darab egyforma négyzetté.
  2. A túrót és a cukrot törjük össze egy villával, csorgassuk bele a málnaszörpöt. A kis tésztanégyzetekre tegyünk egy-egy kanállal a málnás túróból, hajtsuk félbe az átlójánál, s a széleket nyomkodjuk össze a villa fogaival.
  3. Ezután tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, s kenjük meg mindet az előzőleg jól felvert tojással. Még így nyersen szórjuk meg szezámmaggal vagy vágott mandulával
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt süssük pirosra.