málnás sütemény kör alakú serpenyőben
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: serpenyős málnás piskóta

Gyorsan összeállítható tészta, egy serpenyő, 30 perc sütés: ez a málnás piskóta egyaránt tökéletes a hirtelen bejelentkező barátok megvendégelésére és a vasárnapi családi ebéd megkoronázására



Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g mandulaliszt
  • 30 g olvasztott vaj
  • 150 g málna
  • csipetnyi tengeri só
  • késhegynyi vaníliaőrlemény

Így készül

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral és hozzákeverjük a mandulát, a vaníliát és a vajat.
  3. A fehérjét félkemény habbá verjük a sóval és két részletben a cukros masszához forgatjuk egy spatulával.
  4. Kivajazott öntöttvas serpenyőbe töltjük és beleszórjuk a gyümölcsöt. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, és a sütőből kivéve megszórjuk porcukorral.