
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: mini málnatorták habcsókkal
2021-12-09
Fagyasztott málnával is elkészíthető sütemény a tetején isteni roppanós habbal. A recept 8 "tortácskáról" szól, de szinte biztos, hogy többet kell sütnöd belőle.
Hozzávalók
Tészta
- 165 g liszt
- 2 g só
- 120 g hideg vaj
- 90 g cukor
- 1 tojás
Málnatöltelék
- 450 g fagyasztott málna
- 200 g kristálycukor
- 100 ml málnaszörp
- fél citrom leve
Habcsók
- 100 g kristálycukor
- 50 g víz
- 100 g porcukor
- 100 g tojásfehérje
Így készül
- A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze. Osszuk 8 gombócra, majd ezeket nyújtsuk ki, és béleljük ki velük a kivajazott-kilisztezett tartlet-formákat.
- Pihentessük a hűtőben fél órán át, ezalatt a málnát olvasszuk ki, tegyük lábasba a cukorral és a szörppel, facsarjuk rá a fél citromot, s kevergetve hevítsük kis lángon 40 percen át, majd hűtsük ki.
- A tortaformákra vágjunk sütőpapírt és bab nehezékkel vagy sütőgyönggyel süssük elő őket 15 percig, 160 °C-on. Ezután töltsük meg őket a málnával, s toljuk vissza 180 °C-ra újabb 10 percre.
- A habcsókhoz a cukorból és a vízből főzzünk szirupot, s mellette verjük fel a tojásfehérjét a porcukorral. A habverés közben a forró szirupot öntsük lassan a félig felvert tojásfehérjéhez. Addig verjük, míg kemény habot kapunk, s ezt töltsük habzsákba.
- A málnás tortácskák tetejére nyomjuk, és 12 percig 120 °C-ra előmelegített sütőben készre szárítjuk a habcsókot.
From Your Site Articles
Related Articles Around the Web