köralakú sütik felülnézetből barna fa deszkán
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mini málnatorták habcsókkal

Fagyasztott málnával is elkészíthető sütemény a tetején isteni roppanós habbal. A recept 8 "tortácskáról" szól, de szinte biztos, hogy többet kell sütnöd belőle.



Hozzávalók

Tészta

  • 165 g liszt
  • 2 g só
  • 120 g hideg vaj
  • 90 g cukor
  • 1 tojás

Málnatöltelék

  • 450 g fagyasztott málna
  • 200 g kristálycukor
  • 100 ml málnaszörp
  • fél citrom leve

Habcsók

  • 100 g kristálycukor
  • 50 g víz
  • 100 g porcukor
  • 100 g tojásfehérje

Így készül

  1. A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze. Osszuk 8 gombócra, majd ezeket nyújtsuk ki, és béleljük ki velük a kivajazott-kilisztezett tartlet-formákat.
  2. Pihentessük a hűtőben fél órán át, ezalatt a málnát olvasszuk ki, tegyük lábasba a cukorral és a szörppel, facsarjuk rá a fél citromot, s kevergetve hevítsük kis lángon 40 percen át, majd hűtsük ki.
  3. A tortaformákra vágjunk sütőpapírt és bab nehezékkel vagy sütőgyönggyel süssük elő őket 15 percig, 160 °C-on. Ezután töltsük meg őket a málnával, s toljuk vissza 180 °C-ra újabb 10 percre.
  4. A habcsókhoz a cukorból és a vízből főzzünk szirupot, s mellette verjük fel a tojásfehérjét a porcukorral. A habverés közben a forró szirupot öntsük lassan a félig felvert tojásfehérjéhez. Addig verjük, míg kemény habot kapunk, s ezt töltsük habzsákba.
  5. A málnás tortácskák tetejére nyomjuk, és 12 percig 120 °C-ra előmelegített sütőben készre szárítjuk a habcsókot.