
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: mandulás koszorú illatos csokoládébevonattal
2021-11-29
Mandulás, csokoládés, illatos és szép. Ez a sütemény odakívánkozik az ünnepi asztalra.
Hozzávalók
- 180 ml tej
- 80 g vaj
- 210 g cukor
- 100 g liszt
- 80 g őrölt mandula
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 tojás
- 70 g mandula
- 80 g étcsokoládé
- tonkabab
Így készül
- Melegítsük meg a tejet, reszeljünk bele 1/3 tonkababot és tegyük félre.
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és készítsünk elő egy 24 centis koszorúformát.
- Kézi mixerrel keverjünk morzsásra 60 gramm puha vajat a cukorral, liszttel, őrölt mandulával, egy marék durvára vágott mandulával, a sütőporral és a sóval.
- A langyos tejet keverjük el a tojásokkal, majd – folyamatos keverés mellett – lassan adjuk hozzá a morzsás keverékhez, míg sűrű tésztát nem kapunk. A tésztát öntsük a kivajazott formába, és kb. 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
- A sütőből kivéve pihentessük a formában, majd rácson hűtsük ki teljesen.
- A csokit és a maradék vajat vízgőz felett olvasszuk meg és csurgassuk rá a kihűlt süteményre, majd szórjuk meg maréknyi durvára vágott mandulával.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: gyors, ropogós áfonyás süti - Vince ›
- Egy gomba alakú sütemény is lehet szép? - Vince ›
Related Articles Around the Web