
Fotó: Kyle Mackie / Unsplash
Nyugat-Európa odavan ezért a magyar húsért, mi alig 3 kilót eszünk belőle
2022-02-18
Nyugat-Európa rákapott az egyik magyar húsfajtára: a nehéz tavalyi évben is 20 százalékkal nőtt a kivitel.
Az Agrárszektor egy minap megjelent cikkében a Központi Statisztikai Hivatal adatait alapul véve áttekintette a magyar húsipar 2021-es teljesítményét. Mint elemzésükben írják,
bár hullámzóak voltak az eredmények az ágazatban, összességében pozitív irányba billent a mérleg.
Olvasd el ezt is! Így még sosem ettük a kaviárt
Az egyik húzóágazat egyértelműen a marhahús volt – derül ki a cikkből. 2021. január és október között 20 százalékkal emelkedett Magyarország élőmarha-exportja 2020 hasonló időszakához képest.
A főbb partnerek Ausztria, Törökország, Horvátország, Koszovó és Olaszország voltak.
A (nem élő) marhahúsexport mennyisége mindeközben 9 százalékkal mérséklődött, értéke azonban 5 százalékkal emelkedett, míg az import volumene 19 százalékkal csökkent, értéke pedig csaknem 3 százalékkal nőtt.