egy nő hamburgert tart a kezében a szabadban
Fotó: NPK Charolais

Egy kis budai bisztróban eheted a legfinomabb magyar marhahúst!

Tévhit, hogy csak külföldről érkezhet jó marhahús a hazai steakéttermekbe. Mutatjuk, hol jutsz finom hazai marhához.


Két barát álmának megvalósulása kezdődött el 2006 végén, amikor megvásárolták az első szarvasmarhákat azzal a határozott elképzeléssel, hogy a közép-európai régió legkiválóbb charolais-tenyészetévé váljanak. Törekvésüket siker koronázta, bebizonyították, hogy Magyarországról is lehet kiváló minőségű marhahúst tenni a fogyasztók tányérjára.

Arról, hogy mi is az a charolais szarvasmarha és mitől különleges, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Az NPK Charolais vállalkozás tenyésztésre jött létre 2006-ban Kecskeméten, 2014 óta már saját feldolgozásban állít elő húsmarha termékekeket, száraz érleléses eljárással! 2020-ban április 4-el nyitottuk az első Food Truckunkat a Budapesti Kongresszusi Központ parkolójában ez most az NPK Beef - Steak & Burger Food Truck. Jól látható, hogy mára az NPK Charolais márkanévben egyaránt hangsúlyossá váltak mind a tenyésztési, mind a gasztronómiai szempontok.

Ha ez még nem lenne elég meggyőző, olvasd végig az alábbi pontokat, hogy megtudd, milyen módon garantálják a minőséget az NPK-nál.

„Eat Better Beef” vagyis „Egyél jobb marhahúst” program

k\u00e9t barna szarvasmarha \u00e1ll nappali f\u00e9nyn\u00e9l

Fotó: NPK Charolais


2014-től az NPK Charolais Farm, NPK Beef márkanév alatt indította el a fentiek szerinti alapelvek mentén és az „Eat Better Beef” küldetéstudattal saját feldolgozó üzemét.

Szárazon érlelés

k\u00e9t piros h\u00fas f\u00e9m asztalon, m\u00f6g\u00f6tt\u00fck feh\u00e9r csempe

Fotó: NPK Charolais


Az előző pontban említett feldolgozó üzemben az egyediség és a francia behatás okán is szárazon érleléses, azaz Dry-Age eljárással dolgoznak. A legkedveltebb termékek között vannak a hamburgerhúsok, a steakek, a BBQ termékek, és természetesen a tőkehúsok mellett a késztermékek (sonka, szalámi, virsli, parizer, májas, marhazsír, marhatepertő, stb.) is.

Országos házhozszállítás

k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 h\u00fasok fekete t\u00e1ny\u00e9ron

Fotó: NPK Charolais


2015-ben elsők között online is elérhetővé váltak termékeik, országszerte házhoz szállítással webshopos értékesítés formájában ami mind a mai napig nagy megelégedésre szolgálja ki rajongóit. Az NPK Beef termékeit saját értékesítésük mellett számos hazai delicatesse-ben, vendéglátóegységben, street food helynél és online kereskedőnél is megtalálhatjuk. A sorozatosan jelentkező igények és lehetőségekből kifolyólag sportrendezvények és kisebb fesztiválok állandó meghívottjai lettek mint kitelepülő kiállító és vendéglátó, így a catering/vendéglátás oldaláról is számos tapasztalatot gyűjtve.

Közvetlenül a farmról az asztalra

barna kolb\u00e1sz, barna kifliben fa t\u00e1lon

Fotó: NPK Charolais


2020 első felétől egy újabb nagy álom teljesült - és egyben a „farm to table”, azaz az asztaltól a tányérig program is megvalósult-, mivel az NPK Beef Budapesten a Budapesti Kongresszusi Központ parkolójában (𝟏𝟏𝟐𝟑 𝐁𝐮𝐝𝐚𝐩𝐞𝐬𝐭 𝐉𝐚𝐠𝐞𝐥𝐥𝐨́ 𝐮́𝐭 𝟏-𝟑. ) megnyitotta első food truckját az NPK Beef – Steak & Burger-t, amiből nemcsak készételeket - burgerek, szendvicsek, hot-dog formájában -, hanem már saját feldolgozású hús-, és hentesáruját is értékesítette. Kifejezetten cél és fontos küldetés volt szintén, hogy a vállalkozás támogassa és segítse a hazai társtermelőket mint viszonteladó-, és mint akár ételeik elkészítésénél alapanyagaik felhasználásával, mint például: sajtok, chili, fűszerek, kávé, teák, lekvárok, stb.

Steak trezor

2020 második felétől pedig megnyitotta a Budaörsi úton (𝟏𝟏𝟏𝟐 𝐁𝐮𝐝𝐚𝐩𝐞𝐬𝐭, 𝐁𝐮𝐝𝐚𝐨̈𝐫𝐬𝐢 𝐮́𝐭 𝟏𝟓𝟐/b.) második food truckját Steak Trezor néven, hasonló alapelveken, de már egy fix üzlethelyiséggel kiegészülve, mely egy prémium delicatesse is egyben! Így békeidőben ez az egység már egy bistro hangulatot is kölcsönöz az odalátogatók számára.