két szendvics zacskóban, fehér tányéron

Egy nap, egy recept: marhahúsos-hagymás szuperszendvics

Pikáns, szaftos, kiadós. Szuper marhahúsos szendvics egyenesen Jamie Olivertől.



Hozzávalók

  • 40 dkg puha hátszín
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 5 friss babérlevél
  • 2 dkg sózatlan vaj, olívaolaj
  • 7 dkg barna cukor
  • 125 ml vörösborecet
  • 1 ciabatta kenyér
  • extra szűz olívaolaj
  • ráadás: angol mustár, citrom, 1 marék vízitorma

Így készül

  1. A szoba-hőmérsékletű húsra csipkedd rá a rozmaring leveleit, takard le zsírpapírral, majd csapkodd meg egy serpenyő aljával, hogy egyforma vastagságú legyen.
  2. Közben tisztítsd meg a hagymát, és szedd le a legkülső, még használható réteget is, a többit szeleteld fel 2 cm vastag korongokra.
  3. Tegyél fel egy nagy serpenyőt közepes lángra, tedd bele a babért, a vajat, egy kis olajat és a cukrot. Amikor a vaj megolvadt, egy rétegben fektesd bele a hagymakarikákat, szórj rá sót és fekete borsot, majd süsd 5 percig.
  4. Öntsd rá az ecetet, fedd le, és kis lángon párold 35 percig. Ha lazítani kell, néha adhatsz hozzá egy kevés vizet.
  5. Tedd a ciabattát 110 fokos sütőbe, és hagyd, hogy átmelegedjen.
  6. A steaket mindenütt jó alaposan sózd és borsozd meg. Tegyél fel nagy lángra egy serpenyőt, és ha már forró, csorgass olívaolajat a steakre, tedd a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalán – ha közepesen akarod átsütni, 3 percig.
  7. Tedd ki egy tányérra, hagyd 1 percig pihenni, majd szeleteld föl 1 cm-es csíkokra, és hempergesd meg azokat a saját kisült levükben és pár csepp extra szűz olívaolajban.
  8. Vágd félbe a meleg ciabattát, mindkét fél belsejét tunkold bele a sült szaftjába. Kenj rá mustárt, majd jön egy réteg karamellizált hagyma, aztán a steak és néhány csipetnyi, citromlével meglocsolt vízitorma. Tedd rá a kenyér másik felét, enyhén nyomkodd le, és vágd fel.