barna henger papírtálcán, mellette csokoládérúd
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: bundás Mars csoki

Amilyen bizarrnak hangzik, olyan finom. A receptben különleges panír szerepel, az összhatás tényleg minden képzeletet felülmúl.



Hozzávalók

  • 4 szelet Mars csoki
  • 1 tojás
  • 120 ml + 100 ml 2,8%-os tej
  • 3 csapott evőkanál csicseriborsóliszt
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál nádcukor
  • 40 g 50%-os étcsokoládé
  • 30 g tejcsokoládé
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 250 ml 30%-os tejszín
  • olaj a sütéshez

Így készül

  1. Fél deci tejszínt a kakaóporral csomómentesre keverünk, hozzáöntjük a 120 ml tejet és közepes lángon felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  2. A csokoládékat felolvasztjuk a tejben. A maradék hideg tejszínt félkemény habbá verjük és tálalásig hűtjük.
  3. A bundához egy deci tejet és a tojást egy csipet sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukorral és a szódabikarbónával elkevert csicseriborsólisztet.
  4. Olajat hevítünk közepesen forróra és a tésztába mártott csokikat oldalanként 4-5 percig sütjük, majd lecsepegtetjük őket.
  5. Tálalásnál hozzáadjuk a tejszínhabot és a csokoládészószt.