
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: csokoládés pohárkrém
2022-03-03
Ezt a tökéletes pohárkrémet a mascarpone teszi simogatóan lággyá, a benne található a likőr pedig összetéveszthetetlenül pikánssá.
Hozzávalók
- 100 g étcsokoládé
- 50 g zabkeksz
- 150 ml 30%-os tejszín
- 100 g mascarpone
- 1 evőkanál amaretto
- 3 teáskanál cukor
Így készül
- Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, a végén adjuk hozzá a cukrot. A kekszet aprítsuk durvára. A tejszínt elektromos habverővel verjük kemény habbá.
- A langyosra hűlt csokoládéval keverjük csomómentesre a szobahőmérsékletű mascarponét, adjuk hozzá az amarettót, és forgassuk össze a tejszínhab harmadával, majd óvatosan keverjük hozzá a maradék kétharmad részt.
- A kekszmorzsa kerül a pohár aljába, majd erre kanalazzuk a csokoládékrémet.
- Tegyük egy órára a hűtőszekrénybe, s közben találjuk ki, mivel díszítenénk legszívesebben: ehető virágokkal, csokoládéforgáccsal, tejszínhabbal, pirított mandulával, vagy akár minddel, ebben a sorrendben.