barna krém átlátszó pohárban
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: csokoládés pohárkrém

Ezt a tökéletes pohárkrémet a mascarpone teszi simogatóan lággyá, a benne található a likőr pedig összetéveszthetetlenül pikánssá.



Hozzávalók

  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g zabkeksz
  • 150 ml 30%-os tejszín
  • 100 g mascarpone
  • 1 evőkanál amaretto
  • 3 teáskanál cukor

Így készül

  1. Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, a végén adjuk hozzá a cukrot. A kekszet aprítsuk durvára. A tejszínt elektromos habverővel verjük kemény habbá.
  2. A langyosra hűlt csokoládéval keverjük csomómentesre a szobahőmérsékletű mascarponét, adjuk hozzá az amarettót, és forgassuk össze a tejszínhab harmadával, majd óvatosan keverjük hozzá a maradék kétharmad részt.
  3. A kekszmorzsa kerül a pohár aljába, majd erre kanalazzuk a csokoládékrémet.
  4. Tegyük egy órára a hűtőszekrénybe, s közben találjuk ki, mivel díszítenénk legszívesebben: ehető virágokkal, csokoládéforgáccsal, tejszínhabbal, pirított mandulával, vagy akár minddel, ebben a sorrendben.