egy férfi fogja a fejét
Fotó: Golubovy / Shutterstock

Egy közönséges sárga gyümölcs a legjobb a másnaposság ellen!

Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy elég egy gyümölcs, ahhoz, hogy megmenekülj a szörnyű macskajajtól? Íme!A mashed minapi cikke azzal indít, hogy felsorolja, az évezredek során mi mindennel próbálkozott az emberiség a másnaposság leküzdésére. A rómaiak például a nyakuk köré tekert cserjéktől, a mezopotámiaiak pedig mérgező növényeket is tartalmazó levesektől reméltek megkönnyebbülést. A jó hír az, hogy a legújabb ismereteink szerint nincs szükség ilyen furcsa kúrákra, egy egyszerű, szinte mindenki konyhájában megtalálható gyümölcs lehet a leghatásosabb a macskajaj ellen.

Ez is érdekelhet: 6 étel a másnaposság kezelésére

A kálium lesz az új legjobb barátod

ban\u00e1n szeletek egy t\u00e1ny\u00e9ron

Fotó: Eiliv-Sonas Aceron / UnsplashLehet furán hangzik, hogy öt mimóza koktél vagy két korsó sör után megegyél egy banánt, pedig a benne lévő kálium segít a másnaposság enyhítésében. Hogyan?

A kálium fontos elektrolit, vagyis segíti a hidratálást. Ez azért jön kapóra, mert az alkohol fogyasztásától dehidratált leszel, mivel az alkohol blokkolja az antidiuretikus hormont (ADH), ami a szervezet vízmegtartásáért felel.

ban\u00e1nturmix

Fotó: Louis Hansel / Unsplash


Ha már elmúlt a rosszullét és az émelygés, akkor készíts egy könnyű avokádós pirítóst és mellé egy banán turmixot. Ez a káliumdús reggeli minden nap jól jöhet, de főleg, akkor ha másnapos vagy.

avok\u00e1d\u00f3s keny\u00e9r toj\u00e1ssal

Fotó: Elena Leya / Unsplash


Sőt, ha hozzáadsz pár tojást a reggelidhez, akkor még ütősebb lesz a hatás. A fehérje ugyanis segíti az agy neurotranszmittereinek (olyan vegyület, ami az ingerületet az egyik idegsejttől a másikig eljuttatják) működését és megfelelő összekapcsolódását, ami csökkenti a fejfájást és a súlyos alkoholfogyasztásból eredő fáradtságot.