egy nő boldog
Fotó: Dean Drobot / Shutterstock

70 ezer forintos egészségügyi kúrát válthatsz ki 3 falat csalamádéval

A csalamádé egy csodaszer: olyan egészségügyi kezelés is kiváltható vele, amiért sokan kemény pénzeket szoktak fizetni.


Még a legjobbakkal is előfordul néha, hogy egy átmulatott éjszaka után másnaposan kelnek. A mashed cikkének köszönhetően azonban kiderült, hogy egy magyaros étel is segít a macskajaj enyhítésében.

Ez is érdekelhet: Két magyar kávézó is felkerült a világ legjobbjai közé

chilaquiles mexik\u00f3i \u00e9tel

Fotó: Mary West / Unsplash


Szinte minden egyes nemzetnek akad egy olyan módszere, ami segít leküzdeni a másnaposságot.

Az angoloknak ilyen a kiadós angol reggeli, a mexikóiaknak a chilaquiles (serpenyős étel), a kínaiaknak pedig a rizskása. Megint máshol egyes alkoholrajongók úgy hiszik, hogy a másnaposság leküzdésének legjobb módja, ha újra alkoholt isznak, ez a kutyaharapást szőrével módszer.

savany\u00fa uborka egy \u00fcvegben

Fotó: Reka Biro-Horvath / Unsplash


Ám valószínű, hogy te sem kívánsz egy újabb pohár sört vagy egy nehéz reggelit, amikor másnapos vagy. Akkor mi a megoldás? Akad egy másik egyszerű és magyaros trükk, ami segít a másnaposság enyhítésében: a savanyúság.

\u00fcvegben savany\u00fa uborka

Fotó: Sigmund / Unsplash


Az alkohol kiszáradást okoz, illetve csökkenti a szervezet nátriumszintjét is, ezzel szemben a só enyhíti az émelygést, így a savanyúság és a leve remek gyógymód a másnaposság ellen. A sós lében ugyanis magas a nátrium- és káliumszint, ezek segítenek a tünetek enyhítésében.

csalam\u00e1d\u00e9

Fotó: DronG / Shutterstock


A savanyúságot azonban csak mértékkel fogyaszd, ugyanis nagy mennyiségben többet árt, mint használ. Két-három kanálnál ne fogyassz többet a finom csalamádéból. És ne felejts el sok folyadékot, lehetőleg vizet is inni hozzá, így lesz tökéletes a kúra.

Nemrég írtunk róla, hogy főleg nyugaton másnaposságra egyre többen veszik igénybe az infúziós vitaminterápiát. Egy-egy ilyen kezelésért helytől és a koktél összetételétől függően átszámítva akár 70 ezer forintot is elkérhetnek. Kis túlzással tehát azt mondhatjuk, pár falat csalamádéval 70 ezer forintot lehet megspórolni egy átmulatott éjszaka után.