baseball sapkás férfi életlen előtér mögött

Magyarországon működik a világ egyik legkülönlegesebb gyorsétterme - KÉP

A havi 415 milliós látogatottsággal rendelkező msn.com Magyarországon találta meg a világ egyik legkülönlegesebb gyorséttermét. Mutatjuk, szerintük melyik az!Te tudtad, hogy akad olyan McDonald's étterem, ahonnan a Nílusra nyílik kilátás? A képeket elnézve mégsem merjük kijelenteni, hogy ez a világ legkülönlegesebb fekvésű gyorsétterme. A Microsoft saját fejlesztésű hírportálja, a havonta 415 millió(!) kattintást jegyző msn.com állított össze a minap egy listát a legkülönlegesebb McDonald'sekről - nagy örömünkre egy magyar helyszín is felkerült rá.

Ez is érdekelhet: A 10 legőrültebb dolog, amit a világ különböző Mcdonald’s-aiban ehetsz - Fotók

​1. Párizs, Franciaország


A McDonald's párizsi étterme a Rue Saint-Lazare utcában található történelmi épületek, luxuséttermek és dizájnerboltok szomszédságában. A környék vonzza a turistákat, bár ők általában az épített örökség és a vásárlás miatt özönlenek ide. A McDonald's ilyen környezetben igyekszik felvenni a versenyt és ehhez extra segítséget kap: a franchise-on belül is luxusélményt kínál, ugyanis az alapanyagok helyi termelőktől származnak, a kávét bögrékben szolgálják fel, a burger zsemle pedig ciabattára cserélhető.

​2. Rotterdam, Hollandia


A korábban Rotterdam legrondább épületeként elhíresült épület ma már a McDonald's egységének ad helyet. Ehhez minimalista stílusban újították fel, fehér csigalépcsővel és perforált arany homlokzattal.

3. ​Porto, Portugália


Az egykori portói Imperial Caféban ma szintén McDonald's működik. Az 1930-as évekből származó épületnek nagy szüksége volt a helyreállításra, tulajdonképpen kapóra jött, hogy a gyorsétteremlánc megvásárolta. A bejáraton kívüli régi sasszobor megmaradt, belül az étterem tele van tükrökkel, csillárokkal, art déco ólomüvegekkel és díszes építészeti elemekkel.

4. ​Aswan, Egyiptom


A Nílus partján, az egyiptomi Aswan városában található McDonald's kivételes kilátást nyújt a hatalmas folyóra. A két emeleten elhelyezkedő étterem rengeteg helyet kínál, nyugodtan majszolhatod a hamburgert és a krumplit, miközben gyönyörködsz a tájban.

5. ​Melbourne, Ausztrália


Az 1930-as években épült szálloda különös külsejének köszönhetően nagyon kedvelt Melbourne-ben. Az art déco stílusú épületben a McDonald's retro étkezője és neonvilágítás kapott helyet, a lámpák éjszaka is világítanak, növelve az étterem varázsát.

6. ​Licsiang, Kína


Lehet, hogy a kínai Licsiang óvárosában sétálva elsőre észre sem veszed a McDonald'set, az ugyanis feltűnés nélkül illeszkedik bele az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló városrészbe. A látogatók, mielőtt elfogyasztják a Big Macet, megcsodálhatják az őslakos Nakhik építészetét, a folyókon és dombokon átívelő furcsa kőhidakat is.

7. Taupo, Új-Zéland


Álmodoztál már valaha arról, hogy egy repülőn dupla sajtburgert eszel? Akkor most örülni fogsz, ugyanis az új-zélandi Taupo városában található McDonald's étterem részét képezi egy használaton kívüli DC-3 típusú repülőgép, ami korábban az új-zélandi South Pacific Airlines utasait szállította az 1960-as években.

​8. Budapest, Magyarország


Az egyik legimpozánsabb McDonald's helyszín minden bizonnyal a budapesti Nyugati pályaudvar melletti üzlethelyiség, ami inkább emlékeztet egy fine dining étteremre, mint egy gyorsétkezdére. Még az ételek is jobban ízlenek a 19. század második felének eklektikus stílusú kulisszái között.