barna-zöld-piros étel fekete tálban, fa sztalon, kenyér, piros bögre
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: olajbogyós-vörösboros marharagu

Igazi mediterrán ragu, amit az olajbogyó és a vörösbor együttese tesz különösen pikánssá. A többi, szintén izgalmas fűszer, ami még belekerül, már csak a ráadás.


​Hozzávalók

  • 1 kg marhalábszár
  • 200 g fekete olajbogyó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld és 1 piros kaliforniai paprika
  • 200 ml vörösbor
  • 2-3 friss csili
  • 1 teáskanál római kömény
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A vöröshagymát félbevágjuk, felcsíkozzuk és megfuttatjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt, sózzuk, borsozzuk, végül rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst.
  2. Tűzálló tálba tesszük, felöntjük a vörösborral, 2-3 friss csilit is beledobunk, lefedjük és 160 Celsius fokra előmelegített sütőben 1,5 órán át sütjük.
  3. Végül hozzáadjuk a felcsíkozott paprikákat és az olajbogyót, és addig folytatjuk a sütést, míg a hús megpuhul.