átlátszó üvegben zöld krém

Egy nap, egy recept: medvehagymapesto

Fenséges házi készítésű pesto a tavaszi szezon sztárjából. Tetszőlegesen variálható, bővíthető a recept, a végeredmény tökéletesen passzol tésztához, kenyérhez.



Hozzávalók

  • 2 nagy csokor medvehagyma
  • 100 g kesudió
  • 100 ml olívaolaj
  • 50 g parmezán
  • 1 nagy csipet só

Így készül

  1. A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk és pépesre őröljük az összes többi hozzávalóval, a felaprított medvehagymával, a lereszelt parmezánnal, az olívaolajjal és a sóval együtt.
  2. Eredetileg mozsárban készül, de időt és energiát spórolhatunk, ha a munka nehezét a robotgépre bízzuk.
  3. Használhatunk tetszőleges olajos magvakat, akár fenyőmagot vagy diót, és természetesen a medvehagymát is helyettesíthetjük bazsalikommal, de akár maradék retek- vagy rukkolalevéllel is.
  4. Tökéletesen passzol tésztákhoz, de feldobhatunk vele zöldséges fogásokat vagy bruschettát is.