Egy nap, egy recept: medvehagymás palacsinta
white and blue ceramic plate
Photo by M Draa on Unsplash

Egy nap, egy recept: medvehagymás palacsinta

Hamisítatlan tavasz a tányéron: medvehagyma a tésztában, hagymás töltelék a kész palacsintában. Gyors és finom!



Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 350 ml tej
  • 100 ml szódavíz
  • 2 tojás
  • 50 g vaj
  • 70 ml olaj
  • 100 g húsos szalonna
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 póréhagyma
  • 200 ml tejföl

Így készül

  1. A tojásokat elkeverjük a tejjel, a szódavízzel, egy csipet sóval és a liszttel. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a felaprított medvehagymát.
  2. Pihentetjük fél órát, majd kevés olajon egyenként kisütjük a palacsintákat, amelyeket a hagyományos édes változatnál vastagabbra, kb. 1-1,5 mm vastagságúra süthetünk.
  3. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a felcsíkozott póréhagymát, majd pár perc alatt összepároljuk.
  4. Ezzel, valamint tejföllel töltjük a palacsintákat.