tészta zöld pestóval és piros paradicsommal

Egy nap, egy recept: medvehagymapestós tészta paradicsommal

Nincs is jobb egy házilag elkészített pestónál szezonális zöldségből. Hozzá egy gyors tészta és már kész is egy friss, finom fogás.



Hozzávalók

  • 1 csokor medvehagyma
  • 100 ml olívaolaj
  • 100 g aszalt paradicsom olívaolajban
  • só, frissen őrölt bors
  • 60 g mandula
  • 50 g parmezán
  • további olajos magvak ízlés szerint
  • 1 csomag farfalle tészta

Így készül

  1. A mandulát 5 perc alatt pirítsuk meg száraz serpenyőben.
  2. A medvehagymát vágjuk össze, tegyük mozsárba és a pirított mandulával együtt pár perc alatt törjük pépesre. Reszeljük bele a parmezánt, és adjunk hozzá fél deci olívaolajat.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd üvegekbe töltjük és hagyjuk összeérni, lehetőség szerint legalább egy napig.
  4. A farfalle tésztát főzzük al dente állagúra, s közben kedvenc olajos magvainkat is pirítsuk meg száraz serpenyőben.
  5. A tésztát szűrjük le, kanalazzunk rá a pestóból, lazán forgassuk össze az aszalt paradicsommal és a pirított magvakkal, majd végül díszítsük friss medvehagymával. Forrón tálaljuk.