
Senki sem akar barna krumplikat
Fotó: Franco Antonio Giovanella / Unsplash
Baj, ha megbarnul a pucolt krumpli, de szerencsére megelőzheted
2021-11-26
Megbarnult a krumplid a pucolás után? A megoldás mindvégig az orrod előtt hevert, de vajon rájössz, hogy mi az? Ha nem, az se baj, mert mi leírtuk neked a cikkben.
Te is sokszor a krumplipucolást kaptad feladatként, amikor gyerek voltál? De vajon te is kihagytad a legfontosabb lépést?
Nincs többé megbarnult krumpli
Fotó: Peter Schad / Unsplash
A meghámozott, felvágott burgonya az egyik legérzékenyebb hozzávaló a konyhában. Ha nem figyelsz rá eléggé, akkor először halvány piros, majd barna színűvé válik. Miért?
A levegőn hagyva ugyanis a krumpli azonnal elkezd oxidálódni, ami nem csak esztétikai kérdés, értékes tápanyagok, vitaminok vesznek el közben.
A megoldás nagyon egyszerű, csak tedd a krumplikat egy hideg vízzel töltött nagy edénybe és hagyd őket benne, amíg nincs szükséged rájuk. Ha ezt a lépést nem felejted, akkor nem kezdenek a krumplik barnulni. Győződj meg mindig arról is, hogy a burgonya teljesen elmerült a vízben.
A krumplikat akár 24 órán keresztül is tárolhatod a vízben. Ez hasznos lehet amikor a nagy karácsonyi főzésre készülsz.
24 óránál tovább azonban semmiképp se hagyd a vízben a krumplikat, mert meg fog változni az ízük és az állaguk.
A videóban bemutatott módszerrel kell tehát a megpucolt krumplit tárolnod!
Ezt már olvastad? 13 DOLGOT FELTÉTLEN TUDNOD KELL A KRUMPLIRÓL, MIELŐTT NEKIÁLLSZ DOLGOZNI VELE
From Your Site Articles
- Hogy készül a chips? - VIDEÓ - Vince ›
- Ne dobd ki az elsózott levest, egyszerűen meg lehet menteni! - Vince ›
- Egy szem krumplival kitisztítható a rozsdás serpenyő - Vince ›
- 13 dolog, amit feltétlenül tudnod kell a krumpliról - Vince ›
- Gasztrolegek: a világ legdrágább zöldségei között krumpli is van ... ›
- A tökéletes krumplipüréhez felejtsd el a tűzhelyet! - Vince ›