krumplik fehér háttér előtt

Senki sem akar barna krumplikat

Baj, ha megbarnul a pucolt krumpli, de szerencsére megelőzheted

Megbarnult a krumplid a pucolás után? A megoldás mindvégig az orrod előtt hevert, de vajon rájössz, hogy mi az? Ha nem, az se baj, mert mi leírtuk neked a cikkben.


Te is sokszor a krumplipucolást kaptad feladatként, amikor gyerek voltál? De vajon te is kihagytad a legfontosabb lépést?
krumpli pucol\u00e1s

Nincs többé megbarnult krumpli

Fotó: Peter Schad / Unsplash


A meghámozott, felvágott burgonya az egyik legérzékenyebb hozzávaló a konyhában. Ha nem figyelsz rá eléggé, akkor először halvány piros, majd barna színűvé válik. Miért?

A levegőn hagyva ugyanis a krumpli azonnal elkezd oxidálódni, ami nem csak esztétikai kérdés, értékes tápanyagok, vitaminok vesznek el közben.

A megoldás nagyon egyszerű, csak tedd a krumplikat egy hideg vízzel töltött nagy edénybe és hagyd őket benne, amíg nincs szükséged rájuk. Ha ezt a lépést nem felejted, akkor nem kezdenek a krumplik barnulni. Győződj meg mindig arról is, hogy a burgonya teljesen elmerült a vízben.

A krumplikat akár 24 órán keresztül is tárolhatod a vízben. Ez hasznos lehet amikor a nagy karácsonyi főzésre készülsz.

24 óránál tovább azonban semmiképp se hagyd a vízben a krumplikat, mert meg fog változni az ízük és az állaguk.


A videóban bemutatott módszerrel kell tehát a megpucolt krumplit tárolnod!

Ezt már olvastad? 13 DOLGOT FELTÉTLEN TUDNOD KELL A KRUMPLIRÓL, MIELŐTT NEKIÁLLSZ DOLGOZNI VELE