piros-barna kör alakú sütemény
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: meggyes pite

Meggyes pite, ahogy a nagy könyvben meg van írva! A gyümölcs tetszőlegesen variálható, a tészta mindegyikkel isteni lesz.



Hozzávalók

  • 200 g rizsliszt
  • 100 g mandulaliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 150 g vaj
  • 1 tk. almaecet
  • 100 g cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 700 g meggy

Így készül

  1. Keverjük el a liszteket a szódabikarbónával, morzsoljuk rá a vajat. Adjunk hozzá egy tojást, az ecetet és annyi vizet, amennyit felvesz.
  2. Osszuk kétfelé egyharmad kétharmad arányban, csomagoljuk folpackba és tegyük egy órára a hűtőbe.
  3. Készítsünk elő egy formát, és melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Nyújtsuk ki a nagyobbik tésztát körlappá, majd helyezzük a vajjal kikent formába.
  4. A meggyet magozzuk ki és csepegtessük le, majd keverjük össze a cukorral, keményítővel és fahéjjal, végül simítsuk a tésztára.
  5. A maradék tésztát is nyújtsuk ki, vágjunk belőle csíkokat és terítsük a meggy tetejére, majd kenjük meg tojással. Tegyük sütőbe, és süssük pirosra 40 perc alatt.