
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: hagymás-kolbászos melegszendvics
2022-05-05
Készítettél már a kertben igazi, tűzön, vagy akár a grillrácson melegszendvicset? Ezt a receptet kifejezetten egy ilyen alkalomra hoztuk neked.
Hozzávalók
- 4 karéj kovászos kenyér
- 4 grillkolbász
- 4 szelet húsos szalonna
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor újhagyma
- 100 g zöld olívabogyó
- 1 kezeletlen citrom
- 2 közepes paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
Így készül
- Az újhagymát vékonyra karikázzuk a zöldjével együtt, majd külön tálba tesszük őket.
- A hagymazöldhöz adjuk a felkarikázott olívabogyót, a felaprított paradicsomot és petrezselymet, majd meglocsoljuk egy fél citromlevével, reszelünk bele egy teáskanálnyi citromhéjat, sózzuk, és hozzákeverünk 3 evőkanál olívaolajat.
- A kolbászokat betekerjük a szalonnaszeletekbe, megkenjük olajjal és 5-6 perc alatt körbesütjük a forró grillen, közben a kenyereket is megcsepegtetjük olajjal és megpirítjuk mellettük a rácson.
- A kolbászokat hosszában félbevágjuk, és a kenyérszeletekre fektetjük.
- Megszórjuk a hagymával, és szedünk rá az olívás keverékből. Kis citrommal megcsepegtetjük, majd tálaljuk.