színes szendvicsek rácson
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: hagymás-kolbászos melegszendvics

Készítettél már a kertben igazi, tűzön, vagy akár a grillrácson melegszendvicset? Ezt a receptet kifejezetten egy ilyen alkalomra hoztuk neked.



Hozzávalók

  • 4 karéj kovászos kenyér
  • 4 grillkolbász
  • 4 szelet húsos szalonna
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g zöld olívabogyó
  • 1 kezeletlen citrom
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem

Így készül

  1. Az újhagymát vékonyra karikázzuk a zöldjével együtt, majd külön tálba tesszük őket.
  2. A hagymazöldhöz adjuk a felkarikázott olívabogyót, a felaprított paradicsomot és petrezselymet, majd meglocsoljuk egy fél citromlevével, reszelünk bele egy teáskanálnyi citromhéjat, sózzuk, és hozzákeverünk 3 evőkanál olívaolajat.
  3. A kolbászokat betekerjük a szalonnaszeletekbe, megkenjük olajjal és 5-6 perc alatt körbesütjük a forró grillen, közben a kenyereket is megcsepegtetjük olajjal és megpirítjuk mellettük a rácson.
  4. A kolbászokat hosszában félbevágjuk, és a kenyérszeletekre fektetjük.
  5. Megszórjuk a hagymával, és szedünk rá az olívás keverékből. Kis citrommal megcsepegtetjük, majd tálaljuk.