színes ételek tálban egy szürke asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: mexikói sertéscomb avokádósalátával

Valódi mexikói finomság, amiben szinte minden benne van, amiért a közép-amerikai ország konyháját imádjuk.



Hozzávalók

  • 600 g sertéscomb
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 fej hagyma
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 2 szál újhagyma
  • 1 rúd fahéj
  • 2 teáskanál csilipehely
  • 1 lime
  • 1 avokádó
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fekete bors
  • tengeri só
  • tortillachips

Így készül

  1. Az avokádót, a paradicsomot, az újhagymát apróra kockázzuk, olívaolajjal, fél teáskanál csilivel és fél lime levével összekeverjük.
  2. A felaprított hagymát lepirítjuk a forró zsíron, rádobjuk a húst és 5 percen át kérgesítjük.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és 2 percet pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat és a maradék csilit, majd 300 ml vízzel felengedjük.
  4. Közepes lángon, lefedve főzzük 40 percen át, míg a hús megpuhul. Salátával és tortillával tálaljuk.