Sült csirkecomb zöld fűszerrel és csöpögő szafttal

Egy nap, egy recept: mézes csirkecomb

A kép magáért beszél, úgyhogy nem is húzzuk tovább az időt. Ha pikáns, szaftos csirkére vágysz, ez a te recepted!



Hozzávalók

  • 8 db egész csirkecomb
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db gránátalma leve
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál Worcester-szósz
  • só, bors
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Így készül

  1. Keverjük össze egy tálban a mézet, a gránátalma levét, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a Worcester-szószt, a sót és a borsot.
  2. A combokat vágjuk ketté, és forgassuk a szószba, majd tegyük szósszal együtt egy nejlonzacskóba, jól zárjuk le és felejtsük két órára a hűtőben. Ezalatt néhányszor forgassuk meg.
  3. Az idő elteltével vegyük ki a combokat, a páclét szűrjük le, tegyük fazékba, adjunk hozzá keményítőt, és egy percig főzzük.
  4. Ezzel a páclével locsolgatva süssük meg a húst serpenyőben vagy grillen.
VINCE-tipp: adhatunk a szószhoz zöldfűszert, csilipelyhet és tabascoszószt is, amennyire ízlésünk engedi.