barna csirkehús fehér tányéron kenyérrel
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mézes csirke vajmártással

Hagyma, bor, csili, méz és további fűszerek. Pikáns, intenzív ízesítésű csirke, ha valami újra, különlegesre vágysz.



Hozzávalók

  • 700 g csirkemell
  • 2 szál újhagyma
  • 100 g vaj
  • 100 ml fehérbor
  • 100 ml olívaolaj
  • 1 citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag friss kakukkfű
  • 1 tk. őrölt csili
  • 2 ek. méz
  • só, bors

Így készül

  1. Az olívaolajból, fél citrom levéből, a zúzott fokhagymából, az apróra vágott kakukkfűből, a mézből és csiliből készítsünk pácot, és pihentessük benne egy éjszakán át a felszeletelt húst.
  2. Az újhagymát kevés vajon futtassuk meg, közben sózzuk és borsozzuk, majd öntsük fel fehérborral és néhány percig forraljuk.
  3. Folyamatos keverés mellett apránként adjuk hozzá a többi vajat.
  4. A csirkhúst sózzuk, majd a grillrácson – annak hőmérsékletétől függően – kb. 5–7 perc alatt süssük készre.